Met het najaar in zicht is het altijd aankijken of het weer het toelaat om in de tuin bezig te zijn. Regen, wind maar ook kou is in Nederland nu eenmaal normaal, ook in de zomer kan het trouwens erg veel en hard regenen. Dan is de tuin gezellig maken niet echt het eerste wat in men opkomt. Toch is het najaar het beste om de tuin op te knappen en met een paar leuke idee├źn en handige aanpassingen is het zelfs met onstuimige weersomstandigheden leuk om in de tuin te vertoeven.

Verwarmingslampen

Een verwarmer in de tuin maakt het al een stuk aangenamer en ook gezelliger. Een warmtelamp brengt sfeer en nodigt uit om lekker in de tuin te zitten, omdat zo’n verwarmer al gauw knus maakt. Een terrasverwarmer, hangend onder een parasol of partytent, of een staande verwarmer die overal in de tuin verplaatst kan worden, geeft een aangename, gezellige warmte.

Breng kleur in de tuin

Geef de tuin een eigen karakter met kleur. Kleur elementen zoals,gele kaarsen en/of bloemen geven een zonnige kleur aan de tuin. Oranje en rode kleuren geven warmte en groene kleuren brengen rust en is de basiskleur van een tuin. Bloemen en planten met warme kleuren werken rustgevend en hebben een ontspannende werking op geest en lichaam.

Haardkorf en vuurfakkels

Warmte, gezelligheid en voorlopig niet meer naar binnen willen, met een vuurkorf in het midden van de tuin en een paar vuurfakkels aan de zijkant van de tuin, die makkelijk te plaatsen zijn door middel van een standaard, is buiten zitten wel erg leuk. Het geluid van het vuur en de warmte die ervan af komt, zorgen voor een ontspannen sfeer.

Tuin aankleden met accessoires

Een mooi buitenkleed op de tuintafel, waar romantische kaarsen op staan en gezellige kussens op je lounge- en/of tuinset kan al heel veel verschil maken in hoe warm en uitnodigend een tuin kan worden. Tegenwoordig zijn er grote canvas fotoposters voor in de tuin, die op maat kunnen worden gemaakt. Een foto van het hele gezin op een tuinposter, kan simpel bevestigd worden aan de schutting of muur en is erg origineel, en geeft de tuin een persoonlijke tint. Kleed de tuin aan met lantaarntjes of hang bol lampjes die aan schuttingen en muren kunnen worden bevestigd, zet een vogelfonteintje in de tuin dat een zacht kabbelend geluid maakt. Een zacht muziekje op de achtergrond kan ook al voor een fijne sfeerbepaling zorgen.

Met een paar simpele aanpassingen, zonder dat er een hele tuin voor moet worden verbouwd kan er al snel een hele gezellige tuin ontstaan.