Een gezellige tuin creëren is ongetwijfeld één van de ambities van zo goed als iedereen die over een tuin beschikt. Nochtans kan het al eens lastig blijken exact te weten hoe eraan te beginnen. Wat zijn enkele simpele zaken die zo goed als iedereen kan implementeren in de tuin die een wezenlijk verschil maken? Hoe doe je dat nu eigenlijk een tuin gezellig maken? Hoog tijd om die vragen te beantwoorden!

Het zetten van een sfeer

Een gezellige tuin maken begint eerst en vooral bij de sfeerzetting. En hoe zet je nu beter sfeer dan met de hulp van lampen. Buitenlampen zijn dan ook een echte essentieel bij het aankleden van jouw tuin. Vandaag de dag zijn er heel wat types buitenlampen verkrijgbaar wat maakt dat zo goed als iedereen wel iets naar zijn of haar smaak kan vinden. Dat is nodig ook want het spreekt voor zich dat wat gezellig is voor de ene persoon voor de andere iets helemaal anders kan zijn. Ga dus vooral op zoek naar buitenlampen die volledig voldoen aan jouw smaak. Een puntje om hierbij op te letten is eventueel te gaan voor lampen die gedempt kunnen worden. Niets is immers zo vervelend als te veel of te weinig licht. Zo is er bij schemerlicht absoluut geen nood aan felle lichtstralen maar kunnen die ’s avonds laat bij de echte donkerte al wel eens van pas komen.

g

Zeg het met een bloem

Bloemen zijn er, net als buitenlampen, in alle geuren en kleuren. Daarnaast zijn bloemen een ontzettend leuke aankleding van iedere tuin. Het doorbreekt het monotone groen van gras, bomen en struiken en brengt een beetje kleur in de tuin. Plant dus zeker en vast wat bloemen naar eigen smaak voor een knappe en gezellige tuin. Plaatsgebrek in de tuin of gewoon geen zin om ruimte die kan gebruikt worden voor ontspanning af te geven aan bloemen? Bloempotten zijn een goed en leuk alternatief. Deze even vol zetten met bloeiende bloemen en ze kunnen naar wens op het terras of in de tuin gezet worden voor een schilderachtige aanblik. Vergeet hierbij echter niet dat bloemen wel wat onderhoud vereisen. Hoe veel hangt af van bloem tot bloem maar vraag dit eerst goed na!

Rustig luieren

Laten we wel wezen: de grootste reden waarom mensen graag een tuin hebben is om even heerlijk in de natuur te kunnen luieren, ontspannen na een harde dag werken. Het spreekt dan ook voor zich dat er een plek in de tuin moet zijn om te kunnen ontspannen en luieren. Een gezellige zithoek waar uitgeblazen kan worden na het werk of in het weekend of zelfs gasten ontvangen kunnen worden. Wat de zithoek betreft zijn er ook weer tal van mogelijkheden. Ontelbaar veel vormen en materialen zijn geschikt voor de creatie van een dergelijke zitplek. Wil je helemaal in exotische sferen zitten? Dan is een hangmat misschien wel een idee als jouw tuin dat toelaat. Het moet natuurlijk altijd mogelijk zijn de hangmat veilig te verankeren.

d