Een tuin waar je graag in rond loopt of heerlijk samen geniet van lange zomeravonden is wat iedereen wel wilt hebben. Gewoon een fijn plekje om je even in terug te trekken of te genieten van wat er allemaal gebeurt. Zo’n tuin is heel eenvoudig zelf te maken en je hebt er helemaal niet veel voor nodig. In deze blog geven we je tips voor zo’n originele tuin.

Gebruik een waterelement of mini vijver

Een tuin breng je tot leven met water. Het is dan ook een van de meest originele idee├źn voor je tuin. Gewoon een klein waterelement, al dan niet met stromend water, is al voldoende. Water zorgt er namelijk voor dat je er naar blijft kijken. Zeker als je er ook nog wat waterplanten bij zet. Maar heb je iets meer ruimte denk dan eens aan een minivijver. Dat is een iets groter dan een waterelement met in ieder geval een filtersysteem om het water gezond te houden. Je kunt er voor kiezen om in je minivijver vissen te doen, maar waterplanten horen er zeker bij.

a

Laat een tuinposter maken van je lievelingsfoto

De tuin maak je pas echt persoonlijk en uniek met een eigen foto aan de muur of schutting. Laat van je lievelingsfoto dan ook een tuinposter maken. Deze tuinposters zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoek daarom ook een haarscherpe foto uit en laat deze afdrukken op het formaat dat je hebben wilt. Denk bijvoorbeeld aan die mooie vakantie, een familieportret of schitterend landschap met een doorkijkje. Hiermee kan je de tuin zelfs groter laten lijken, zeker als je deze poster aankleed met bijvoorbeeld een plant of boom in pot die er mooi bij past! Zo kijk je altijd tegen iets moois aan wat een speciale herinnering met zich mee brengt en zul je dus echt genieten van je tuin.

b

Plaats een buitenhaard

Lekker lang tafelen of zelfs in de late herfst of het vroege voorjaar buiten genieten van de tuin doe je het beste met een buitenhaard. Een buitenhaard brengt niet alleen warmte maar ook een heleboel sfeer. Zo duren de lange zomeravonden nog langer en zul je samen meer tijd doorbrengen in de tuin. Zelfs op koude dagen zorgt het ervoor dat je naar buiten gaat en even lekker op het terras gaat zitten. Er is ontzettend veel keuze in buitenhaarden en dus vast ook eentje die bij je terras past. De tuin is hierdoor gedurende een langere tijd bruikbaar als extra kamer waardoor je er met veel plezier komt.

c