Als je een tuin of een balkon hebt, is het prettig om daar ook een lamp te plaatsen of bij de voordeur van je huis. Maar buitenlampen hebben niet alleen de functie van verlichten, je kunt er ook veel sfeer mee creëren. Er zijn zoveel verschillende soorten en stijlen dat er altijd wel een passende lamp te vinden is. Of je nu van modern, strak, klassiek of origineel houdt, er is altijd een lamp te vinden die bij jouw inrichting en smaak past. Ook zijn er veel verschillende materialen waarvan de lampen zijn gemaakt, denk hierbij aan bijvoorbeeld: brons, pvc, aluminium of metaal.

Verschillende soorten lampen

Er zijn verschillende soorten lampen te koop, zoals spaar of LED-lamp, lampen met een sensor, bewegingsmelder, schemerschakelaar of spotlampen. Het is net waar de voorkeur naartoe gaat en voor wat de lamp bedoeld is.

  • Sensor buitenlamp: Zodra je in de buurt van de sensor komt, gaat het licht aan en sta je nooit in het donker bij een pad, oprit, tuinhekje of deur. De lamp kan overal geplaatst worden. Het verlicht goed en kan je een veilig gevoel geven.
  • Schemerschakelaar lamp: Zodra het buiten gaat schemeren gaat dit licht automatisch aan. Zodra het weer licht wordt, gaat de lamp weer automatisch uit. Hierdoor heb je altijd licht als het donker is maar hoef je het niet zelf aan en uit te zetten. De lamp staat nooit onnodig aan, wat energie besparend is. Je kunt in deze lamp ook LED verlichting plaatsen.
  • Tuinspots: Tuinspots zijn ideale lampen om plaatsen te belichten die aandacht verdienen, zoals een vijver, kunstwerk, struik en bloemperken. Deze kunnen mooi belicht worden als het donker is zodat je er dan ook van kunt genieten. Vaak worden er spots gezet bij het gedeelte waar er veel gezeten wordt zodat je ook in het donker prettig buiten kunt zitten. De spotjes zijn makkelijk neer te zetten en je kunt ze zo richten dat ze de plekken belichten die jij wilt. Ook kun je kiezen voor gekleurde lampen om extra sfeer te creëren. Er zijn tuinspots die op zonnen energie werken dat is erg energie besparend en milieu vriendelijk. Spots zijn er in verschillende maten, hoogste en modellen.

Voordat je op zoek gaat naar een lamp, kijk eerst naar de mogelijkheden die er zijn en aan welke voorwaarden het moet voldoen zodat je de juiste verlichting kiest. Heb je dit uiteindelijk uitgezocht kijk dan bij de buitenlampen van Tuinverlichtingszaak.nl.

buitenlamp